Nej. Jag har inget bankkonto i Schweiz. Jag lider inte heller av inkontinens, men jag är tät på ett annat och viktigare vis.

Idag har nämligen alla mina fönster fått nya tätningslister. Det känns bra. Nu har jag i alla fall gjort det jag kan för att spara uppvärmningsenergi i vinter.
Kanske också att det kan hindra lite flugor från att komma in.

Mitt hus är väldigt hemtrevligt. Det tycker tyvärr också flugorna, för så fort det börjar bli kyligt ute så flyttar de in. De är så glada över att komma in i värmen att de vimlar runt i någon sorts yra. De är högljudda och alldeles omöjliga att slå ihjäl. De anar en flugsmälla på fem meters håll och sitter inte stilla en sekund. De är alldeles galna. Vilar gör de bara väl dolda innanför taklisten.

Flugor är de enda djur som får mig att känna mordlust. De är de enda levande varelser som jag utan dåligt samvete slår ihjäl. Inget provocerar mig så som ljudet när de tungt studsar mot taket, igen och igen och igen. Särskilt svårt att stå ut med eländet är det om kvällarna när jag slår mig ner i soffan i syfte att koppla av.

I fjol hade jag – trots klisterpapper i taket ovanför golvlampan – inneboende hela vintersäsongen. Och så fort det blev varmt i maj så flög de ut. Kanske kan tätningslisterna hindra en och annan från att tränga sig in. I så fall har jag ju slagit två flugor i en smäll med mina tätningslister. Ha! Där fick jag till det!